1.T razred - Turistički/a tehničar/ka destinacije
Općeobrazovni dio (33 CSVET):
NAZIV |
SATI TJEDNO |
SATI GODIŠNJE |
CSVET |
|---|---|---|---|
MAĐARSKI JEZIK (materinski) |
4 |
140 |
8 |
HRVATSKI JEZIK |
4 |
140 |
8 |
ENGLESKI / NJEMAČKI JEZIK |
2 |
70 |
4 |
MATEMATIKA |
4 |
140 |
8 |
POVIJEST |
1 |
35 |
2 |
TZK |
2 |
70 |
2 |
VJERONAUK / ETIKA |
1 |
35 |
1 |
SAT RAZREDNIKA |
1 |
35 |
Obvezni strukovni moduli (37 CSVET):
MODUL |
CSVET |
SATI UKUPNO |
SIU |
CSVET SIU |
|---|---|---|---|---|
ZAŠTITA NA RADU U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU |
1 |
25 |
Zaštita na radu u turizmu i ugostiteljstvu |
1 |
TURISTIČKI SUSTAV |
4 |
100 |
Uvod u turizam |
2 |
Turistički sustav i njegova organizacija |
1 |
|||
Tržište i tržišne zakonitosti |
1 |
|||
ODRŽIVI RAZVOJ TURIZMA |
4 |
100 |
Ekologija u turizmu i ugostiteljstvu |
2 |
Turizam i održivi razvoj |
2 |
|||
POSLOVANJE U TURIZMU |
5 |
125 |
Poslovanje poduzeća u turizmu i ugostiteljstvu |
3 |
Poslovni procesi u smještajnim objektima |
2 |
|||
KOMUNIKACIJSKE VJEŠTINE U TURIZMU |
6 |
150 |
Poslovni bonton u turizmu i ugostiteljstvu |
2 |
Poslovna komunikacija u turizmu |
4 |
|||
TEMELJNI ČIMBENICI TURISTIČKIH DESTINACIJA |
7 |
175 |
Prirodne osnove turističkih destinacija |
3 |
Temeljni čimbenici i učinci turizma |
4 |
|||
ENGLESKI / NJEMAČKI JEZIK U TURIZMU 1 |
6 |
150 |
Neposredno okruženje |
2 |
Aktivnosti u svakodnevnici |
2 |
|||
Obrazovanje i zanimanje |
2 |
|||
POSLOVNI FRANCUSKI JEZIK U TURIZMU 1 |
4 |
100 |
Neposredno okruženje |
2 |
Aktivnosti u svakodnevnici |
2 |
1.K razred – Referent/ica za poslovnu ekonomiju
Općeobrazovni dio (33 CSVET):
NAZIV |
SATI TJEDNO |
SATI GODIŠNJE |
CSVET |
|---|---|---|---|
MAĐARSKI JEZIK (materinski) |
4 |
140 |
8 |
HRVATSKI JEZIK |
4 |
140 |
8 |
ENGLESKI / NJEMAČKI JEZIK |
2 |
70 |
4 |
MATEMATIKA |
4 |
140 |
8 |
POVIJEST |
1 |
35 |
2 |
TZK |
2 |
70 |
2 |
VJERONAUK / ETIKA |
1 |
35 |
1 |
SAT RAZREDNIKA |
1 |
35 |
Obvezni strukovni moduli (35 CSVET):
MODUL |
CSVET |
SATI UKUPNO |
SIU |
CSVET SIU |
|---|---|---|---|---|
UVOD U PODUZETNIŠTVO |
4 |
100 |
Poduzetništvo, poduzetnik i temeljne odrednice poduzetništva |
1 |
Kreativnost i poslovna ideja |
1 |
|||
Društveno poduzetništvo |
1 |
|||
Pravni oblici pokretanja poduzetničke aktivnosti |
1 |
|||
INFORMACIJSKO-KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE U UREDSKOM POSLOVANJU |
6 |
150 |
Primjena IKT u uredskom poslovanju |
1 |
Internetska tehnologija u poslovanju |
1 |
|||
Uredske aplikacije u oblikovanju teksta |
2 |
|||
Multimedija u funkciji predstavljanja poslovnih podataka |
2 |
|||
OSNOVE RAČUNOVODSTVA |
4 |
100 |
Osnovni pojmovi računovodstva |
1 |
Računovodstveni instrumenti |
1 |
|||
Evidentiranje promjena u poslovanju u osnovnim poslovnim knjigama |
1 |
|||
Popis imovine i obveza |
1 |
|||
UVOD U OSOBNE FINANCIJE |
3 |
75 |
Planiranje i upravljanje osobnim financijama |
3 |
UVOD U POSLOVNE KOMUNIKACIJE |
5 |
125 |
Osnove poslovnog komuniciranja |
1 |
Poslovni bonton u komunikaciji |
1 |
|||
Usmena poslovna komunikacija |
3 |
|||
DAKTILOGRAFIJA U UREDSKOM POSLOVANJU |
7 |
175 |
Zaštita na radu u poslovanju |
1 |
Ergonomska načela u uredskom poslovanju |
1 |
|||
Daktilografija |
5 |
|||
ENGLESKI / NJEMAČKI JEZIK STRUKE 1: OSOBNI PODATCI U PISANOM I USMENOM IZRIČAJU |
6 |
150 |
Neposredno okruženje |
2 |
Aktivnosti u svakodnevici |
2 |
|||
Obrazovanje i zanimanje |
2 |
1.SZ razred – Kuhar/ica
Općeobrazovni dio (22 CSVET):
NAZIV |
SATI TJEDNO |
SATI GODIŠNJE |
CSVET |
|---|---|---|---|
MAĐARSKI JEZIK (materinski) |
3 |
105 |
6 |
HRVATSKI JEZIK |
3 |
105 |
6 |
ENGLESKI / NJEMAČKI JEZIK |
2 |
70 |
4 |
TZK |
2 |
70 |
2 |
POVIJEST |
2 |
70 |
3 |
VJERONAUK / ETIKA |
1 |
35 |
1 |
SAT RAZREDNIKA |
1 |
35 |
Obvezni strukovni moduli (44 CSVET):
MODUL |
CSVET |
SATI UKUPNO |
SIU |
CSVET SIU |
|---|---|---|---|---|
ZAŠTITA NA RADU U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU |
1 |
25 |
Zaštita na radu u turizmu i ugostiteljstvu |
1 |
KOMUNIKACIJA U UGOSTITELJSTVU |
8 |
200 |
Komunikacija u ugostiteljstvu |
1 |
Poslovni bonton u turizmu i ugostiteljstvu |
2 |
|||
Komunikacija u vezi sa zapošljavanjem |
1 |
|||
Neposredno okruženje ( EJ, NjJ) |
2 |
|||
Aktivnosti u svakodnevnici ( EJ, NjJ) |
2 |
|||
HIGIJENA I EKOLOGIJA |
5 |
125 |
Sanitarno higijenski uvjeti u ugostiteljstvu |
3 |
Ekologija u turizmu i ugostiteljstvu |
2 |
|||
ORGANIZACIJA RADA U UGOSTITELJSTVU |
5 |
125 |
Poslovanje poduzeća u ugostiteljstvu i turizmu |
3 |
Radni procesi u ugostiteljstvu |
2 |
|||
PROCESI OBRADE NAMIRNICA |
9 |
225 |
Živežne namirnice, proizvodi i prerađevine od živežnih namirnica |
4 |
Promjene svojstava namirnica pri obradi |
3 |
|||
Skladištenje živežnih namirnica, proizvoda i prerađevina |
2 |
|||
TEMELJNE VJEŠTINE U UGOSTITELJSTVU |
12 |
300 |
Osnove obrade živežnih namirnica |
8 |
Osnove ugostiteljskog posluživanja |
4 |
|||
PRIMIJENJENA MATEMATIKA U UGOSTITELJSTVU |
4 |
100 |
Realni brojevi i potencije |
2 |
Financijska pismenost |
1 |
|||
Geometrija prostora |
1 |

