Modularna nastava

1.T razred - Turistički/a tehničar/ka destinacije

Općeobrazovni dio (33 CSVET):































NAZIV

SATI TJEDNO

SATI GODIŠNJE

CSVET

MAĐARSKI JEZIK (materinski)

4

140

8

HRVATSKI JEZIK

4

140

8

ENGLESKI / NJEMAČKI JEZIK

2

70

4

MATEMATIKA

4

140

8

POVIJEST

1

35

2

TZK

2

70

2

VJERONAUK / ETIKA

1

35

1

SAT RAZREDNIKA

1

35


Obvezni strukovni moduli (37 CSVET):































MODUL

CSVET

SATI UKUPNO

SIU

CSVET SIU

ZAŠTITA NA RADU U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU

1

25

Zaštita na radu u turizmu i ugostiteljstvu

1

TURISTIČKI SUSTAV

4

100

Uvod u turizam

2

Turistički sustav i njegova organizacija

1

Tržište i tržišne zakonitosti

1

ODRŽIVI RAZVOJ TURIZMA

4

100

Ekologija u turizmu i ugostiteljstvu

2

Turizam i održivi razvoj

2

POSLOVANJE U TURIZMU

5

125

Poslovanje poduzeća u turizmu i ugostiteljstvu

3

Poslovni procesi u smještajnim objektima

2

KOMUNIKACIJSKE VJEŠTINE U TURIZMU

6

150

Poslovni bonton u turizmu i ugostiteljstvu

2

Poslovna komunikacija u turizmu

4

TEMELJNI ČIMBENICI TURISTIČKIH DESTINACIJA

7

175

Prirodne osnove turističkih destinacija

3

Temeljni čimbenici i učinci turizma

4

ENGLESKI / NJEMAČKI JEZIK U TURIZMU 1

6

150

Neposredno okruženje

2

Aktivnosti u svakodnevnici

2

Obrazovanje i zanimanje

2

POSLOVNI FRANCUSKI JEZIK U TURIZMU 1

4

100

Neposredno okruženje

2

Aktivnosti u svakodnevnici

2

1.K razred – Referent/ica za poslovnu ekonomiju

Općeobrazovni dio (33 CSVET):































NAZIV

SATI TJEDNO

SATI GODIŠNJE

CSVET

MAĐARSKI JEZIK (materinski)

4

140

8

HRVATSKI JEZIK

4

140

8

ENGLESKI / NJEMAČKI JEZIK

2

70

4

MATEMATIKA

4

140

8

POVIJEST

1

35

2

TZK

2

70

2

VJERONAUK / ETIKA

1

35

1

SAT RAZREDNIKA

1

35


Obvezni strukovni moduli (35 CSVET):

MODUL

CSVET

SATI UKUPNO

SIU

CSVET SIU

UVOD U PODUZETNIŠTVO

4

100

Poduzetništvo, poduzetnik i temeljne odrednice poduzetništva

1

Kreativnost i poslovna ideja

1

Društveno poduzetništvo

1

Pravni oblici pokretanja poduzetničke aktivnosti

1

INFORMACIJSKO-KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE U UREDSKOM POSLOVANJU

6

150

Primjena IKT u uredskom poslovanju

1

Internetska tehnologija u poslovanju

1

Uredske aplikacije u oblikovanju teksta

2

Multimedija u funkciji predstavljanja poslovnih podataka

2

OSNOVE RAČUNOVODSTVA

4

100

Osnovni pojmovi računovodstva

1

Računovodstveni instrumenti

1

Evidentiranje promjena u poslovanju u osnovnim poslovnim knjigama

1

Popis imovine i obveza

1

UVOD U OSOBNE FINANCIJE

3

75

Planiranje i upravljanje osobnim financijama

3

UVOD U POSLOVNE KOMUNIKACIJE

5

125

Osnove poslovnog komuniciranja

1

Poslovni bonton u komunikaciji

1

Usmena poslovna komunikacija

3

DAKTILOGRAFIJA U UREDSKOM POSLOVANJU

7

175

Zaštita na radu u poslovanju

1

Ergonomska načela u uredskom poslovanju

1

Daktilografija

5

ENGLESKI / NJEMAČKI JEZIK STRUKE 1: OSOBNI PODATCI U PISANOM I USMENOM IZRIČAJU

6

150

Neposredno okruženje

2

Aktivnosti u svakodnevici

2

Obrazovanje i zanimanje

2

1.SZ razred – Kuhar/ica

Općeobrazovni dio (22 CSVET):































NAZIV

SATI TJEDNO

SATI GODIŠNJE

CSVET

MAĐARSKI JEZIK (materinski)

3

105

6

HRVATSKI JEZIK

3

105

6

ENGLESKI / NJEMAČKI JEZIK

2

70

4

TZK

2

70

2

POVIJEST

2

70

3

VJERONAUK / ETIKA

1

35

1

SAT RAZREDNIKA

1

35


Obvezni strukovni moduli (44 CSVET):

MODUL

CSVET

SATI UKUPNO

SIU

CSVET SIU

ZAŠTITA NA RADU U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU

1

25

Zaštita na radu u turizmu i ugostiteljstvu

1

KOMUNIKACIJA U UGOSTITELJSTVU

8

200

Komunikacija u ugostiteljstvu

1

Poslovni bonton u turizmu i ugostiteljstvu

2

Komunikacija u vezi sa zapošljavanjem

1

Neposredno okruženje ( EJ, NjJ)

2

Aktivnosti u svakodnevnici ( EJ, NjJ)

2

HIGIJENA I EKOLOGIJA

5

125

Sanitarno higijenski uvjeti u ugostiteljstvu

3

Ekologija u turizmu i ugostiteljstvu

2

ORGANIZACIJA RADA U UGOSTITELJSTVU

5

125

Poslovanje poduzeća u ugostiteljstvu i turizmu

3

Radni procesi u ugostiteljstvu

2

PROCESI OBRADE NAMIRNICA

9

225

Živežne namirnice, proizvodi i prerađevine od živežnih namirnica

4

Promjene svojstava namirnica pri obradi

3

Skladištenje živežnih namirnica, proizvoda i prerađevina

2

TEMELJNE VJEŠTINE U UGOSTITELJSTVU

12

300

Osnove obrade živežnih namirnica

8

Osnove ugostiteljskog posluživanja

4

PRIMIJENJENA MATEMATIKA U UGOSTITELJSTVU

4

100

Realni brojevi i potencije

2

Financijska pismenost

1

Geometrija prostora

1